Op 10 oktober organiseert het RAKU-samenwerkingsverband de RAKU-RUN. RAKU maakt onderdeel uit van ONCOMID, het oncologienetwerk van Midden- Nederland.

 Op deze speciale dag komen tientallen zorgverleners in actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. De zorgverleners gaan hardlopend of fietsend verschillende afstanden afleggen tussen de RAKU-ziekenhuizen. Schrijf je in en doe mee!

RAKU

Het RAKU is een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in omgeving Utrecht. Deze samenwerking heeft als doel: ‘zorg dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet’. Tot nu toe werden de behandelingen voor deze aandoeningen in alle drie de ziekenhuizen apart uitgevoerd. Met de nieuwe samenwerking zijn regionale teams gevormd van specialisten uit de drie ziekenhuizen die gezamenlijk zorgen voor alle patiënten met een bepaalde tumorsoort. De operaties per tumorsoort worden door regionale operatieteams in één van de ziekenhuizen uitgevoerd. 

Lees meer
€ 11.866 opgehaald
Bereikt 94%
Ons doel € 12.500
Laatste donatie 10-10-2021 | 21:45
Tiny Goed dat je je zo sportief inzet om anderen te helpen. Aan: In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

Deltaplan Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.