Radiologie Diakonessenhuis

Radiologie in actie tegen alvleesklierkanker
Normal 40e709b72bdde0254e43097abf3fbfc130a78f9f
van totaal € 800 (163%)

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.
Op 10 oktober is de RAKU-RUN. Een hardloop- en fietstocht van ca 130km tussen de verschillende RAKU Ziekenhuizen. Als radiodiagnostisch laboranten werken wij in het Diakonessenhuis. Op de radiologie en nucleaire geneeskunde hebben wij dagelijks te maken met velen oncologie patiënten. Wij fietsen mee om geld op te halen, zodat wetenschappelijk onderzoek naar de beste behandeling van alvleesklierkanker versnelt! Medestrijder worden? Wil je ons helpen? Met een donatie steun je onze actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt! Hartelijk dank alvast!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.